Reflexzonetherapie

Bij deze therapie wordt niet alleen naar de klacht gekeken maar naar de totale mens. Reflexzonetherapie is een holistische therapie.
Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren bestaat. Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat op de voeten, de handen en de oren gebieden (reflexzones) liggen die corresponderen met alle weefsels en organen van het lichaam.

Blokkades

Blokkades zijn storingen in de energie doorstroming. Deze blokkades kunnen opgeheven worden door deze zones te masseren. Het lichaam kan zo weer de zijn balans herstellen. Door het bewerken van de zones wordt het zelfgenezende vermogen van het lichaam gestimuleerd. De doorbloeding verbeterd en de afvoer van afvalstoffen vergroot.
Reflexzonetherapeut behandeld voet

Behandeling van welke klachten?

Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor uiteenlopende klachten zoals bijvoorbeeld:
darmproblemen (b.v. obstipatie)
slecht slapen
stress /burn-out
menstruatieklachten
klachten t.g.v zwangerschap
Lees meer over zwangerschapsreflexologie
blaasontsteking
overgangsklachten
nek en rugklachten
Daarnaast werkt reflexzonetherapie ontspannend. Stress is een belangrijke oorzaak bij ziekten die tegenwoordig veel voorkomen. Reflexzone therapie is breed inzetbaar. Kinderen, volwassenen, ouderen en ook zwangere hebben baat bij deze therapie.

Eerste consult

Het eerste consult (90 min) begint met een intakegesprek. In dit gesprek wordt informatie verzameld om meer inzicht te krijgen over de klacht. Daarna zal de voet "in kaart" worden gebracht. Aan de hand van alle gegevens wordt in overleg met u  een behandelplan opgesteld. Vervolg consulten duren 60 minuten.