Voorstellen

Rinda Brandse-Voortman met hond bij de zee
Hallo, ik ben Rinda Brandse -Voortman. Samen met mijn partner hebben we twee dochters. Sinds 2008 ben ik werkzaam als reflexzonetherapeut.

Waarom reflexzonetherapeut?

Eerst heb ik jaren als fysiotherapeut gewerkt. Hier moest ik mee stoppen i.v.m. chronische rugklachten. Dit heeft ertoe geleid dat ik op zoek ben gegaan naar een ander vak en zo kwam reflexzonetherapie op mijn pad.

Ik heb de HBO-opleiding integraal reflexzonetherapie aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijze Noord Nederland te Meppel gevolgd.

Behalve dat ik mijn diploma heb behaald is daar, door de andere kijk naar een klacht en de vele massages tijdens de praktijklessen, mijn chronische rugklacht na meer dan twintig jaar verdwenen.

Werkt deze therapie voor iedereen?

Door mijn eigen ervaring maar ook de ervaringen die ik in mijn praktijk op heb gedaan ben ik erg enthousiast over deze therapie. Helaas, zoals voor elke therapie geldt, werkt het niet voor iedereen. Na vier behandelingen evalueer ik dan ook altijd om te kijken of het zinvol is om door te gaan.

Kennis en opleiding

Naast de HBO opleiding westerse reflexologie  heb ik mijn kennis verbreed met Chinese reflexologie. Dit geeft een extra dimensie en benadering op klachten.

Ook heb ik mij verder verdiept in zwangerschapsreflexologie en fertiliteitsreflexologie (zie voor meer informatie op deze site).  Zenuwreflexologie en oncoreflexologie (reflexologie bij kanker) behoren ook tot mijn specialisaties.

Het blijven ontwikkelen en verdiepen in mijn vak is iets wat ik met veel enthousiasme doe.  Daarnaast heb ik jaren ervaring opgedaan als fysiotherapeut in het begeleiden van zwangeren middels het geven van cursussen.